השאירו פרטים

התמודדות עם ילד בעל לקות למידה עם חיוביות

כיצד להתמודד עם ילד בעל לקות למידה בדרך החיובית.
התמודדות עם ילד בעל לקות למידה עם חיוביות

חינוך ילדים זה לא דבר פשוט לאף אחד, בין אם הילד שלך סובל מהפרעת קשב וריכוז ובין אם לא, הילדים דורשים מכם הרבה זמן ועבודה ולפעמים נדמה שצריך להשקיע יותר כוח מאשר הורים אחרים אך זה לא בהכרח כך המצב. קורה שילד משתולל או לא מקשיב למה שאומרים לו ובמקרים כאלו הורים מנסים כל הזמן שיטות שונות אך לפני שאתם מתייאשים, הנה כמה טיפים להתמודדות עם ילד בעל לקות למידה (בדגש על הפרעת קשב וריכוז) כדי לעזור לו להתמודד עם ההתפרצויות ולעזור לכם להבין את הסיטואציה יותר טוב.

חשוב להבין, ילדים בעלי הפרעת קשב וריכוז סובלים מקשיים נוספים שילדים אחרים לא סובלים מהם. אז נכון, כל הילדים לא מושלמים, אבל בעוד שילדים אחרים יכולים לתרץ תירוצים, לילד שלכם יש סיבות מוכחות. הוא מוסח בקלות, לעתים קשה לו לזכור ולמלא הוראות והוא דורש מכם יותר סבלנות. כמו שאומרים כולם, אין פתרונות קסם ועל מנת להגיע ליעד צריך לעבוד קשה, להיות סבלני ולהתמיד.

אז מה עושים כדי להתמודד?

תמיד תהיו חיוביים. חשוב להזכיר לילד את הדברים בהם הוא טוב, את הדברים בהם אתם גאים בו ואת העובדה שהוא יכול לעשות הרבה דברים טובים אם הוא רק ירצה. כשהורים כועסים, הם נוטים לנזוף בצורה לא נעימה ולפעמים הם גם אומרים דברים לא נחמדים כמו "ילד רע" או "חצוף" וכו'... חשוב מאוד להימנע מכל מיני מילים כאלו, צריך לבודד את המעשה מהעושה וכל פעם שהילד עושה משהו לא בסדר, צריך להסביר לו למה זה לא בסדר ומה הוא יכול לעשות במקום זאת.

בהרבה מקרים, ילדים עושים דברים בתמימות והם לא מבינים את הטעות שבדבר. אם תגובה לפעולה כזו תהיה נזיפה או מילה רעה, הילד לא יבין למה זה מגיע לו ואם דבר כזה חוזר ונשנה הוא עלול לחשוב שכל פעולה שלו תוביל לנזיפה ואז הוא יאבד את הרצון להרשים ולהראות התקדמות.

חיוביות היא תמיד דרך טובה ועדיפה על פני דרכים אחרות בתחומים שונים, כשמדובר על חינוך ומשמעת של ילדים ובמיוחד ילדים בעלי לקויות למידה, החיוביות לא מטפלת רק בדברים נקודתיים שקורים עכשיו אלא גם בונים את האופי של הילד לעתיד - החיוביות בונה לילד דימוי עצמי גבוה, מחזקת את הקשר במשפחה ועוזרת לילד לשאוף גבוה, לבחור מטרות ופשוט לעשות אותן.

למעלה