השאירו פרטים

3 מיתוסים על אבחוני לקויות למידה

מיתוס מתואר כמצב שאנשים מאמינים ברעיון כלשהוא גם אם הוא לא בהכרח נכון. להלן 3 מיתוסים המתייחסים לאבחון של לקויות למידה.
3 מיתוסים על אבחוני לקויות למידה

אין מה לעשות, אנחנו בני אדם, ולפעמים אנחנו מקבלים את המידע שלנו מפה לאוזן ולא באמת מבררים את העובדות. יש שמועות שהצטברו במשך שנים ויש דברים שפשוט לא ידעתם כי לא חשבתם עליהם אף פעם, אבל במאמר הזה אנחנו נסביר לכם למה הרבה מיתוסים שיש לאנשים על אבחוני לקויות למידה - פשוט לא נכונים.

ביצוע אבחון לקויות למידה הוא ויתור על הילד

יש הורים שיחשבו שברגע שהם שולחים את הילד לביצוע אבחון לקויות למידה, זה כאילו שהם מודים שהילד שלהם לא מוצלח כמו השאר ושלמעשה הוא נידון לחיים עם פחות הצלחות מאשר ילדים אחרים שלא עברו אבחון. הנחה זו לא נכונה בכלל. ראשית, 10% עד 20% מהאוכלוסיה הם בעלי לקויות למידה כך שילד עם לקות למידה כזו או אחרת הוא לא חריג. דבר שני, עצם זה שאתם שולחים את הילד שלכם לאבחון דידקטי או פסיכודידקטי אומר בדיוק ההיפך - אתם רוצים להקנות לילד שלכם יותר כלים להתמודדות עם החיים ועם קשיים שלמעשה יש לכולם. הפניה לאבחון לא אומרת שום דבר על חוסר היכולת של הילד שלכם אלא היא רק יכולה להעצים אותו, לחזק אותו ולתת לו הזדמנות שווה בין כולם. אנשים רבים בכל כך הרבה תחומים הצליחו למרות לקויות הלמידה והילד שלכם יכול להיות אחד מהם. פניה לאבחון היא לא משהו להתבייש בו, אלא משהו להתגאות בו - אתם דואגים לילד שלכם!

עצם הפניה לאבחון - זה אומר שלילד יש לקות

במקרים רבים שיש חשש ללקות למידה - פונים לאבחון. עם זאת, לא בכל המקרים הסימנים שבגינם פנו לאבחון הם בגלל לקות למידה. יש הרבה מקרים בהם יש גורמים אחרים שמשפיעים על הקשיים של הילד בלימודים ובחיים והפניה לאבחון יכולה לעזור לכם למצוא אותם. יכול להיות שהילד שלכם לא סובל מאף לקות למידה אך הוא מתקשה בגלל סיבה מסוימת. הפניה לאבחון תעזור לכם למצוא את הסיבה הזאת והמאבחנים המקצועיים ידעו איך לייעץ לכם בצורה הטובה ביותר ויעניקו לכם ולילד כלים להתגברות על הקשיים.

ביצוע אבחון הוא לילדים בלבד

לא נכון. כל אחד, בכל גיל ובכל שלב בחיים יכול לגשת לאבחון. האבחונים לא מועילים רק בבתי הספר היסודיים כשמתחילים לקרוא ולכתוב או בתיכון כשניגשים לבגרויות. האבחונים מועילים לאנשים לשפר את אורח חייהם. קשיי הלמידה או קשיים אחרים לא חולפים מעצמם ויש לדעת איך להתמודד איתם ביום יום, הן מבחינת עבודה ולימודים והן מבחינת תקשורת בחברה. אף פעם לא מאוחר לבצע אבחון.

אולי תאהבו גם :

למעלה